Képes vagy! Alapítvány

Képes vagy!

Alapelvünk mindig is az emberi lét tisztelete, a neurodiverz és neurotipikusnak mondott emberek egymáshoz való közelítése és a kölcsönös megértés támogatása volt. Jelenleg is ezt a látásmódot képviseljük. Ennek jegyében szervezünk és tartunk foglalkozásokat, neurodiverz és neurotipikus személyek részére, vagyis autizmus-specifikus egyéni és csoportos fejlesztéseket, valamint pedagógusok és szülők számára tudásformlást tartunk.

15 év közös munkát követően, 2021. szeptemberben 3 gyógypedagógus, Baukó Zsuzsanna, Gyárfás Márta és Kapócs Győző alapította a Képes vagy! Alapítványt. Célunk ezzel a fent említetteken túl a korábban közösen készített szakmai anyagok felhasználása és továbbfejlesztése, átadása volt.
Folyamatosan képezzük magunkat, legutóbb a - mostanra - már magyarul is elérhető neuroaffirmatív autizmus-specifikus workshopon vettünk részt.

Jelenleg – különböző formában és intenzitásban – 100 autizmusban érintett családdal vagyunk kapcsolatban, főként I-es, kisebb létszámban II-es és néhány III-as támogatási szükségletű személy jár hozzánk. Hetente 8 csoportunk van, 2 éves kortól 19 éves korig és 45 egyéni foglalkozást tartunk. Ezeken felül pedagógiai vizsgálatokat és tanácsadást végzünk, szülők és pedagógusok számára, valamint óvodás korú, autista gyermeket nevelő szülők részére biztosítunk szülőcsoportot.

A rászoruló családok számára ingyenes vizsgálatot, terápiát és szülőkubot tudunk biztosítani. Alapítványunk támogatásokból tudja támogatni a fenti tevékenységeket, legfőbb támogatók mi magunk, az Alapítvány kuratóriumának tagjai vagyunk, illetve eddig két alkalommal sikerült pályázatot nyernünk.

Nagy megtiszteltetés és óriási meglepetés számunkra, hogy 2024-ben a BringAuti rendezvény egyik támogatottja lehetünk.

Néhány fotó a mindennapjainkból: